Passzív jövedelem napelem segítségével

Egy megelőző blogunkban link részletesen foglalkoztunk a passzív jövedelem fogalmával. Jelen összefoglalóban azt tekintjük át, hogy a napelem rendszerek miért is alkalmasak hosszabb távú passzív jövedelem termelésére.

Az egyik igen fontos tényező, hogy a Sonnekraft által telepített rendszerek valóban eleget tesznek a passzív jövedelem termelésének, igazából a befektetőknek nem kell érdemi tevékenységet kifejteniük, szakembereink minden feladatot megoldanak, az általunk kínált szolgáltatáscsomagnak pontosan ez az egyik legfontosabb összetevője.

A másik alapvető kérdés egy ilyen konstrukció kialakításánál az a tervezhetőség és a várható bevételek és kiadások minél pontosabb feltérképezése. A Sonnekraft által tervezett rendszereknél – mint ezt már többször hangsúlyoztuk – az alapos tervezés garanciát nyújt a bekerülési költségek pontos meghatározására. Az energiaárak várható alakulása pedig az előzetesen kalkulált jövedelemtermelő képességet szintén pozitív irányba befolyásolhatja már középtávon is.

Harmadrészt – gondolva is a jelenérték számításnál használt diszkonttényezőre – minden további probléma nélkül vélelmezhető, hogy az energiaárak százalékos növekedése az meg fogja haladni az infláció várható értékét (amelyet leegyszerűsítő módon itt diszkonttényezőnek használhatunk). Az a napelemmel realizálható bevételekre vonatkozóan azt jelenti, hogy a tényleges jelenérték számításnál évről évre növekvő reálértékű bevételekkel kalkulálhatunk, amely

A fentiek értelmében, aki napelem park telepítésén gondolkozik a reális jövőbeni forgatókönyvek ismeretében egy átlagos jó hozamot mindenképp el tud érni. Ha az energiaárak radikálisan változnak, akkor viszont egy 15-20 éves extrahozam realizálható vélelmezhetően hosszabb távon.

A Sonnekraft szakemberei a megalapozó számításokban és a várható hozamok előzetes kalkulációjában is tudnak segíteni. Ezért napelem park iránt érdeklődő leendő Ügyfeleink egy előzetes konzultációra – minden elköteleződés nélkül keressenek fel bennünket.

Sonnekraft – a napelem parkok szakértője.

Aktuális hírekért, információkért érdemes követni a Facebook oldalunkat!